Ruediger Schache: Sydänmagneetti -vetovoiman salaisuus

sydanmagneetti-normal.jpg

Ruediger Schache on saksalainen kirjailija, freelance-toimittaja, elämäntaitovalmentaja, sekä suosittu luennoitsija. Tämä vuonna 2011 suomeksi käännetty menestysteos kertoo siitä voimasta, jonka vaikutuksesta asiat tapahtuvat meille, ohjaa elämäämme ja valintojamme. Teoksessaan Schache paljastaa sydänmagneetin kymmenen salaisuutta, joista jokainen sisältää ikivanhan oivalluksen. Mukana on myös todellisia tapauskertomuksia ja käytännön neuvoja siitä, miten voimme tietoisesti ottaa sydämen salaiset voimat käyttöömme.

 

Ottaessani kirjan käteeni, minuun vetosivat lähinnä kaunis kansikuva ja sivujen upea, vanhanaikainen väritys. Ajattelin, että taasko on julkaistu yksi huuhaa-kirja? Mutta ei, olin täysin väärässä! Tässä on pitkästä aikaa kirja, joka laittaa lukijansa oikeasti ajattelemaan elämäänsä ja kaikkien tapahtuneiden aisioiden syy-seuraus-suhteita. Kirja pitää sisällään monia hienoja oivalluksia, joiden avulla voi todella vaikuttaa siihen, miten ihmiset ympärillämme käyttäytyvät, ja millaiset ihmiset tulevat elämäämme. Kannamme myös tietämättämme paljon painolastia meneisyydestä, mutta miten se vaikuttaa elämäämme nykyään? Yllättävänkin paljon, mutta se on mahdollista karistaa hartioilta.

 

Tarkoitan tietynlaista ajattelutapaa, ja asennoitumista elämään. Ne tunnetusti vaikuttavat elämäämme. Tuttua asiaa, tiedän. Mutta oletko koskaan oikeasti pysähtynyt ajattelemaan, miksi esimerkiksi joinakin tiettyinä päivinä kaikki, mitä teet onnistuu tai epäonnistuu? Tai miksi tapaat treffeillä aina vaan tietyntyyppisiä ihmisiä? Kaikki nämä asiat toimivat tietyn sisäisen logiikan mukaan. Itse tein eräänä päivänä kirjan innoittamana testin, miten ympärilläni olevat ihmiset käyttäytyivät, kun muutin ajattelutapaani ja toimintaani tietoisesti. Tuloksena sain tutut ja tuntemattomat ihmiset hymyilemään ja tuntemaan olonsa hyväksi, auttoipa eräs tuntematon herrasmies myös painavien ostoskassieni kanssa. :)

 

Vaikka kirjassa ei ehkä sinäänsä olekaan mitään uutta, suosittelen sen lukemista erittäin lämpimästi. Itse sain selvitettyä monia asioita itselleni niin menneisyydestäni, kuin nykyisyydestänikin. Tästä huolimatta teos ei ole mikään psykologian kirja, vaan se enemmänkin auttaa näkemään omaan sisimpäänsä ja ymmärtämään omia tekojamme ja niiden seurauksia. Kun on lukenut kirjan kerran läpi, sen haluaa lukea uudelleen, kun on ymmärtänyt, mistä siinä on kyse.

~Dapi~