Kouta Hirano: Hellsing (1-10)

Legendaarisen Hellsing mangasarjan on luonut ja kuvittanut Kouta Hirano. Kymmenosaisen mangasarjan ensimmäinen osa ilmestyi 1997, ja viimeinen osa vuonna 2008. Legendaarisen mangasarjan julkaisijana ovat toimineet niin Young King Ours kuin Dark Horse Comics. Japanissa lukujen kokoamisesta ja julkaisemisesta vastasi Shonen Gahosha.

Sarja kertoo Hellsing -organisaatiosta, jonka tehtävänä on ollut vuosisadan ajan suojella Iso-Britanniaa ja kirkkoa pimeyden voimilta. Hellsing, virallisella nimellään: the Holy Order of Protestant Knights. Organisaation johdossa on rautaisen tahdon omaava Integra Fairbrook Wingates Hellsing, joka peri johtajuuden isänsä kuoltua, ollessaan vain 12-vuotias. Apunaan hänellä on entien vampyyrinmetsästäjämestari Walter C. Dornez, nykyinen hovimestari, sekä pelottavat pimeydenvoimat omaava vampyyri Alucard, joka on vannonut uskollisuuttaan perheelle vuosisata sitten.

 Sarja lähtee liikkeelle yhdestä Hellsingin "normaaleista" tehtävistä. Cheddarin kylään on ilmestynyt vampyyri, joka on muuttanut kaikki sen asukkaat ghouleiksi (eräänlaisiksi zombeiksi). Integra lähettää Alucardin tekemään selvää vapaana riehuvasta vampyyristä. Tehtävä saa yllättävän käänteen, kun viimeisenä eloonjääneenä poliisi Seras Victoria, joutuu keskelle vampyyreiden taistelua. Lopulta tilanne päättyy siihen, että Seras kuolemantoreissaan antaa Alucardin purra itseään, ja muuttuu näin itsekin vampyyriksi. Tästä eteenpäin Seras joutuu opettelemaan uuden tavan olla elossa, ja oppii käyttämään uusia yliluonnollisia voimiaan mestarinsa alaisuudessa. Samalla se on hänen kamppailuaan uutta minäänsä vastaan, joka on tuomittu epäonnistumaan...

Sarjassa selvitetään mystisen Millenium -järjestön juonittelua. Järjestö, joka näyttää luovan vamppyyreitä keinotekoisesti, ja keräävän niiden liikkeistä tietoa eräänlaisten tietokonesirujen avulla. Kun järjestön kauhea päämäärä alkaa hahmottua, on jo liian myöhäistä! Pystyykö edes mahtavat demoniset voimat omaava Alucard pysäyttämään Milleniumin aikeet tällä kertaa? Selviääkö kukaan hengissä tulevasta helvetillisestä sodasta, joka käydään pääkaupungissa? Entä mitä tekee Hellsingin arkkivihollinen, pahamaineinen Vatikaanin osasto 13, Iscariot? He, jotka katsovat olevansa Jumalan sotilaita maan päällä ja toteuttavansa tämän tuomiota. Järjestöjen välinen kädenvääntö on tiukkaa, eikä väkivallalta vältytä. Tilanne kiristyy kiristymistään, kun Alexander Anderson ja Alucard ottavat yhteen yhä uudelleen! Yhdeksäs ristiretki häämöttää!

Sarjan juonikuvio on sen verran monimutkainen, etten aukaise sitä tämän enempää! Ei ole mukavaa pilata lukuelämystä kertomalla, mitä kaikkea tapahtuu! Hellsing on verinen ja väkivaltainen sarja höystettynä pimeyden voimilla ja mustalla huumorilla. Tulette lukiessanne huomaamaan, että Alucard ei todellakaan ole mikään rivivampyyri. Ei, kaukana siitä! Hellsing ei siis missään nimessä ole mitään "nössö vampyrointia", vaan ihan oikeaa demonista taistelua. Voin vain yhtyä siihen, mitä Integran sanoo Andersonille erään taistelun keskellä: "Katkaisit häneltä pään?! Lävistit hänen sydämensä?! Hah! Nuo eivät tehoa häneen. Tällaista vampyyria et ole koskaan nähnyt!"

Sarja lähtee siis siitä olettamuksesta, että Bram Stokerin Dracula-kirjan tapahtumat ovat oikeasti tapahtuneet. Hellsing -sukunimellä viitataan siis suoraan kirjan professori Van Helsingiin. Siinä leikitään ajatuksella, mitä jos? Mitä oikeasti tapahtui Draculalle? Mitä jos he tekivätkin sopimuksen?

Hellsing on ainoa toistaiseksi eteeni tullut sarja, joka on saanut minut haluamaan lisää väkivaltaa, lisää verta, lisää ampumista, lisää Alucardia, lisää, lisää...!!! Mainittakoon, että kirjat ovat K-15! Jollakin todella omistuisella taavalla se osaa totaalisesti koukuttaa lukijansa, ja pitää tiukasti otteessaan. Se niin sanotusti räjäyttää tajunnan, ja saa ajatelemaan laatikon ulkopuolelle! Ainoana miinuksena toteaisin piirrosten laadun. Hellsing on paikkapaikoin niin vauhdikas sarja, että piirrokset eivät oikein pysy mukana, tai sitten ne hieman hyppivät. Tällöin joutuu välillä ottamaan takapakkia kirjassa, ja lukemaan uudelleen. Joissakin kuvissa taas ei saa mitään selvää, mitä siinä tapahtuu. Noh, annettakoon tämä anteeksi, kun sarja muuten on niin mahtava!

Kenelle? Kaikille kierosta huumorista, taisteluista ja mystiikasta pitäville!

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sarjasta alettiin tehdä 90-luvun puolella niin kutsuttua tv- anime sarjaa, jonka tuotannosta vastasi Gonzo. Tv-sarja sisältää 13 osaa, joista vain kuusi seuraa mangan sisältöä. Tämä johtuu siitä, että Hiranon käsikirjoitus mangaa varten oli yhä kesken, eikä sarjan loppupuolen juonta oltu vielä lyöty lukkoon. Tästä huolimatta sarja nousi hurjaan, legendaariseen suosioon.

Hurjan suosion saanut sarja teki paluun 2000 luvulla, kun sarjasta päätettiin tehdä mangaa hyvin tarkasti seuraava Ultimate OVA-sarja, jonka tuotannosta vastaa megayritys Geneon ja Funimation. Sarjan jälki on raaempaa ja verisempää kuin tv-sarjassa, ja animaatiotekniikaltaan huimasti parempaa. Ultimate sarjan ikäraja kulkeekin 18-ikävuodessa. Sarjasta on julkaistu toistaiseksi internetissä 8 osaa kymmenestä. Varsinaisesti dvd:lle on päässyt vasta 4 ensimmäistä osaa. Tämä johtunee siitä, että Geneon ja Funimation pitävät hallussaan omistusoikeuksia, ja haluavat odottaa englanninkielisten dubbausten valmistumista, ennen uusien osien julkaisua... :(

~Dapi~