Eoin Colfer: Toivomus lista

 Toivomus lista on Artemis Fowl- sarjan luojan Eoin colferin ensimmäisiä tuotoksia (julkaistu v. 2000). Tämäkin kirja vilisee taruolentoja ja itse Saatanakin siellä nähdään.

 Tarina alkaa, kun nuori tyttö Meg murtautuu vanha herra Lowrie McCallin kotiin tuttavansa Belchin houkuttelemana. Lowrie kuitenkin yllättää heidät ja pieleen menneen keikan lopuksi Meg ja Belch kuolevat räjähdyksessä. Kaikkien ihmetykseksi Meg ei menekkään suoraan helvettiin vaan hänen hyvyys-pahuus pisteensä ovat tasan. Meg saa siis vielä yhden mahdollisuuden päästä taivaaseen ja hänet lähetetään takaisin maan päälle auttamaan Lowrie McCallia hänen viimeisissä toivomuksissaan.

 Saatana on kuitenkin kiinostunut Megistä tämän tehtyä jotain pahaa isäpuolelleen Francolle. Jotta hän saisi Megin alas luokseen hänen on jotenkin estettävä Megin tehtävä maassa ja hän lähettääkin Belchin(muuttui kuollessaan ihmisen ja koiran sekoitukseksi) Megin perään ja tehtävänä on muuttaa Megin kehrä punaiseksi niin, että hän joutuu helvettiin. Belch ei ole kuitenkaan suurilla älynlahjoilla siunattu ja apulaisekseen hän saa keiun.

 Megin ja Lowrien aika maan päällä on vähissä ja Lowrien listassa on neljä kohtaa, jotka pitäisi tehdä ennen kuin aika loppuu. Riittääkö aika ja miten Belch saa häirittyö tätä tehtävää?

Eoin Colferin toivomus lista on hauska ylimaallinen seikkailu, mutta ei kuitenkaan mielestäni vedä vertoja Artemis Fowl kirjoille. Kirja paljastaa mielenkiintoisia asioita mm. Pyhästä Pietarista ja oscar-voittajista.  Tämä kirja sopii enemmän ehkä nuoremmille lukijoille,  jos he eivät hätkähdä Saatanaa.

~Marsu