Nuorta lahjakkuutta

 

Ennuskivien mahti -kirjan on kirjoittanut vasta 12-vuotias tyttö Flavia Bujor. Aluksi en huomannut ikää lainkaan lukiessani kirjaa mutta aloin sitten ihmetellä joitakin vähän lapsellisia asioita kirjassa. Kirjoitus asu on helppoa ja siihen on selvästi lainailtu muilta kirjailijoilta. Mutta silti yllätyin kun sain tietää tämän nuoren kirjailijan iän. Kirjassa on kuitenkin hyviä ja hauskoja oivalluksia, joita ei aikuinen välttämättä keksisi.

Kirja kertoo kolmesta toisilleen tuntemattamasta nuoresta tytöstä joilla on yhteinen kohtalo. Tytöt ovat Jade, Ambre ja Opale. 14-vuotiaina he saavat kasvatusvanhemmiltaan tietää, että heillä on todella tärkeä tehtävä. He saavat jokainen oman ennuskiven ja näiden avulla heidän pitäisi selvitä vaativasta tehtävästä josta he eivät tiedä ennalta juuri mitään. Yhdessä he rupeavat selvittämään tätä arvoitusta.

Matkansa alussa he tapaavat vanhan rouvan, joka osaa auttaa heidät oikealle tielle. Heidän pitää mennä hyvin tarkasti vartioituun kaupunkiin ja löytää sieltä eräs mies. Tämä mies on kuuleman mukaan käynyt tarujen maassa ja sinne tyttöjenkin on pyrittävä. He pääsevätkin loppujen lopuksi tarujen maahan ja siellä he kohtaavat monen laisia olentoja. He käyvät Oonaghin luona kysymässä neuvoa ja saavat vastaukseksi omituisen runon. He yrittävät keksiä sen merkitystä.

Samaan aikaan koko tarujen maa yrittää löytää Valitun, joka johtaa heidät taisteluun pahaa vastaan ja yhdessä Jaden Ambren ja Opalen kanssa heillä on mahdollisuus voittaa tämä taistelu. Löytyykö Valittu? Keksivätkö tytöt ennustuksen tarkoituksen? Tai löytävätkö he kuoleman? Näihin kysymyksiin saadaan vastaus.

Kirja oli yksikertainen ja siksi välillä tylsääkin luettavaa. Perus tarina oli hyvä mutta siihen oli sotkettu, joku ihmeen Pariisilainen sairaala ja Joa niminen tyttö. Eikä lopussa saada selkoa, että miten hän oikeastaan liittyy koko tarinaan. Onko kertomus vain hänen untaan vai tapahtuuko se oikeasti jossain päin maailmaa, se jäi ainakin minulle epäselväksi. Tämä kirja sopii nuoremmille fantasia kirjallisuudesta kiinnostuneille lukijoille.

~Marsu