Houkutus

Ensimmäiseksi blogi kirjakseni valitsin varmasti monille nuorille tutun Stephenie Meyerin Houkutuksen. Däpin aloittamalla linjalla siis jatketaan vampyyreiden parissa. Houkutus on ensimmäinen osa neljän kirjan sarjasta Twilight. Houkutus on Meyerin esikoisteos ja lupaa hänen uralleen varmaa ja upeaa jatkoa.

 Houkutus kertoo nuoresta tytöstä Bellasta, joka muuttaa isänsä luo tylsään pikku kaupunkiin Forksiin. Forks on Bellan maanpäällinen helvetti, mutta hän päättää karkottaa itsensä sinne, jotta hänen äitinsä pääsisi reissaamaan uuden miehensä kanssa. Mutta Bella kohtaakin Forksissa sen mitä ei olisi hulluimmissa kuvitelmissaankaan uskonut, elämänsä rakkauden Edwardin. Tämä rakkaus tarina ei menekään aivan normaaliin malliin. Alku on hankala, mutta kun Edwardista alkaa paljastua uusia puolia ei Bella voi vastustaa tätä kohtaloa.

Edward ei ole aivan tavallinen lukiolaispoika vaan hän ja hänen kasvatti perheensä ovat vampyyreita. He ovat valinneet kuitenkin erilaisen elämäntavan. Muista vampyyreista poiketen he eivät metsästä ihmisiä, mutta kiusaus käy suureksi kun Edward kohtaa Bellassa sellaisen tuoksun, jota hän ei voi vastustaa. Edward kohtaa myös hänelle aivan uusia tunteita, kuten huolta ja mustasukkaisuutta. Nämä tunteet hämmästyttävät häntä itseäänkin, vaikka hän on elänyt jo monta vuosikymmentä vampyyrina.

Bellan elämä on kokoajan veitsenterällä kun hän on Edwardin seurassa, mutta hän valitsee silti elämän tämän kiehtovan vampyyri pojan rinnalla. Vaikka Bella tekee valintansa ja jää Edwardin luo, ei kaikki silti ole aivan kunnossa. Bella kohtaa kokoajan uusia vastoin käymisiä ja juuri kun hän luulee olevansa taas turvassa, nousee uusi pahuus.

Houkutus on hyvä lukukokemus. Se kutkuttaa nauruhermoja, mutta saa myös tunteet nousemaan pintaan. Hyvä rakkaustarina, jossa on mukana jännitystä ja tapahtumia piisaa. Suosittelen lukemaan sen jos tykkäät romantiikasta ja fantasiasta.

Twilight-sarjasta on ilmestynyt myös kirjat Uusikuu, Epäilys ja Aamunkoi. Nämäkin kirjat ovat hyviä. Ne kertovat enemmän kirjan henkilöistä ja vievät tarinaa sujuvasti eteenpäin.

~Marsu